Varkensfilet met tomaat, ui en koriander
40 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de tomaten in stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de uien in ringen.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten toe en smoor in 10-12 minuten tot een dikke tomatensaus.
- Verhit in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de uienringen in 6-8 minuten goudbruin.
- Bereid de aardappeldobbelsteentjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de uien uit de pan. Schenk de laatste 2 eetlepels olijfolie in de pan. Bestrooi de varkensfiletlapjes met het paprikapoeder, wat zout en peper. Bak het vlees in 6-8 minuten bruin en net gaar.
- Breng de tomatensaus op smaak met wijnazijn, zout en peper. Hak de koriander grof.
- Schep de aardappeldobbelsteentjes met de tomatensaus op een schaal. Leg er de varkensfiletlapjes op. Verdeel de uienringen over het vlees en bestrooi met de koriander.
- Tip: Vervang de varkensfiletlapjes ook eens door kipfilet of kabeljauwfilet.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 675 kcal
- 35 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 52 g koolhydraten
- 35 g eiwit
- 8 g vezels
- 1,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen