U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Varkensfilet met tomaat, ui en koriander

40 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappeldobbelsteentjes (750 g)
  • 400 g trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 uien
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 6 el olijfolie
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2-3 tl wijnazijn
  • 1 bosje koriander

Bereiding:

  • Snijd de tomaten in stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de uien in ringen.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten toe en smoor in 10-12 minuten tot een dikke tomatensaus.
  • Verhit in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de uienringen in 6-8 minuten goudbruin.
  • Bereid de aardappeldobbelsteentjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de uien uit de pan. Schenk de laatste 2 eetlepels olijfolie in de pan. Bestrooi de varkensfiletlapjes met het paprikapoeder, wat zout en peper. Bak het vlees in 6-8 minuten bruin en net gaar.
  • Breng de tomatensaus op smaak met wijnazijn, zout en peper. Hak de koriander grof.
  • Schep de aardappeldobbelsteentjes met de tomatensaus op een schaal. Leg er de varkensfiletlapjes op. Verdeel de uienringen over het vlees en bestrooi met de koriander.
  • Tip: Vervang de varkensfiletlapjes ook eens door kipfilet of kabeljauwfilet.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 675 kcal
  • 35 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 52 g koolhydraten
  • 35 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen